Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
2 pętka ugotowanej białej kiełbasy
mix sałat
1 papryka czerwona
kiełki rzodkiewki
2 łyżki majonezu
1 łyżka chrzanu
2 łyżki jogurtu naturalnego
szczypiorek
sól
pieprz
Przygotowanie:
Białą kiełbasę kroimy na cienkie plasterki. To samo robi, z papryką. Kroimy ja w cienkie paski. Jajka gotujemy na twardo, aby mieć pewność, że właśnie takie będą, powinniśmy je gotować około 6 minut. Tak przygotowane jajka obieramy ze skorupki i kroimy na ćwiartki.
Szczypiorek siekamy drobno.
Następnie zajmujemy się przygotowaniem sosu do naszego dania. Do miseczki dodajemy majonez, chrzan, oraz jogurt. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Na talerz wykładamy mix sałaty. Następnie układamy pokrojoną kiełbasę, paprykę oraz jajka. Na wierz układamy kiełki rzodkiewek i całość posypujemy szczypiorkiem. Doprawiamy delikatnie pieprzem i solą. Na koniec polewamy sosem chrzanowym.
Smacznego!